Het is vandaag de eerste dag van de School!Week 2019! Het thema van de campagneweek tot en met 22 maart is ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’.
De School!week bestaat sinds 2012 en wordt georganiseerd door VOS/ABB in samenwerking met de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO).
Elk jaar laten scholen in heel Nederland in deze speciale week zien dat het openbaar onderwijs van en voor de hele samenleving is. Alle kinderen en personeelsleden welkom. Openbaar onderwijs staat voor diversiteit, gelijkwaardigheid en wederzijds respect. Dat maken we in de School!Week extra zichtbaar!
Wat organiseren wij?
In de School!Week staan drie centraal georganiseerde activiteiten op het programma.
- Maandag 18 maart – landelijke opening School!Week 2019: leerlingen van het openbaar primair en voortgezet onderwijs in Assen gaan met elkaar in debat over actuele ontwikkelingen. Deze activiteit staat in het teken van het democratische karakter van het openbaar onderwijs. Het debat wordt geopend door de Drentse commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. Van 13.30 tot circa 15.00 uur in het Provinciehuis in Assen.
- Woensdag 20 maart – studiedag ‘Openbaar onderwijs verbindt’: deze studiedag bij de pabo van de Hogeschool Windesheim in Zwolle staat in het teken van het Diploma openbaar onderwijs. Studenten, leerkrachten en anderen met dit diploma kennen de specifieke identiteit van het openbaar onderwijs. Van 15.30 tot circa 20.00 uur.
- Vrijdag 22 maart – Kinderconferentie: de afsluitende activiteit van de School!Week voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 en brugklassers is in het Limburgs Museum in Venlo. De Kinderconferentie sluit aan op het thema ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’. Van 09.15 tot 15.45 uur.
Veel openbare scholen doen elk jaar mee aan de School!Week. Ze organiseren diverse activiteiten, waarbij zij hun omgeving actief betrekken. Het aantal deelnemers neemt elk jaar toe.
De School!Week heeft een eigen website: www.openbaaronderwijs.nu.
Kijk het filmpje terug van de spetterende activiteit Expeditie Droomschool! die wij vorig jaar organiseerden in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht: