Duizenden scholieren kunnen gratis naar de voorstelling ‘Anne’ over het leven van Anne Frank dankzij donaties van bedrijven en particulieren. Scholen in primair en voortgezet onderwijs kunnen hiervoor inschrijven op Project Anne, dat vanochtend in Amsterdam werd gelanceerd door minister Bussemaker van OCW.
Project Anne is een initiatief van de Stichting Educatief Programma Anne, dat digitaal lesmateriaal en workshops heeft laten ontwikkelen over de historische achtergrond van de jodenvervolging. Scholen kunnen daar gebruik van maken en het lespakket combineren met een klassenbezoek aan de voorstelling ‘Anne’ in theater Amsterdam, eventueel voorafgegaan door een bezoek aan het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Het project richt zich op scholieren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Er zijn verschillende lespakketten: voor de hoogste klas van de basisschool en voor het voortgezet onderwijs.
Minister Bussemaker kreeg vanochtend samen met 60 kinderen de eerste les in het levensgrote decor van het Achterhuis uit de theatervoorstelling ‘Anne’. Daarbij zei de minister: ‘Ik wil dat iedereen het verhaal van Anne kent en het nooit meer vergeet. Dit onderwijsproject kan helpen om na te denken over de manier waarop wij vandaag met elkaar omgaan’.
Inmiddels is er al genoeg geld bijeengebracht om 2000 scholieren dit programma aan te bieden. In het komende jaar wil de stichting fondsen werven om nog 10.000 scholieren het project Anne te laten volgen.
Aanmelden voor project Anne kan op www.projectanne.nl.