‘Als school zijn wij er niet om medicatie uit te delen’, benadrukt directeur Jack Ernst van het Udens College in het Onderwijsblad. Het magazine van de Algemene Onderwijsbond (AOb) besteedt aandacht aan de verschillende wijzen waarop scholen voor voortgezet onderwijs omgaan met de verstrekking van medicijnen.

Het Udens College is gestopt met het geven van bijvoorbeeld paracetamol. ‘Het nam vormen aan, waarvan ik dacht: Hier zijn we niet voor opgeleid, en het is niet onze verantwoordelijkheid’, aldus Ernst. De school verstrekt nog wel medicijnen aan leerlingen als zij mogelijk in levensgevaar verkeren.

Op de zes locaties van het Esdal College in Emmen is volgens het Onderwijsblad sinds drie jaar geen enkel medicijn meer verkrijgbaar. Van nieuwe leerlingen wordt bij aanmelding in het leerlingvolgsysteem hun medische geschiedenis en/of medicatie geregistreerd. ‘Alle docenten en onderwijsondersteunend personeel zijn op de hoogte van deze informatie’, zo citeert het AOb-blad directeur-bestuurder Matthias Kooistra.

In het artikel in het Onderwijsblad worden ook andere scholen genoemd.

Lees meer…

De GGD’s hebben een protocol beschikbaar gesteld over medicijnverstrekking en medisch handelen op scholen. Lees meer…

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

 

Deel dit bericht: