De Acer Complete Classroom Makeover is gewonnen door openbare basisschool It Bynt in het Friese Winsum. Er deden 108 scholen mee aan deze actie van computerconcern Acer.

Leerkracht Ewoud van der Weide van It Bynt nam deel aan de actie, omdat hij ziet dat onderwijs net als de digitale wereld voortdurend in beweging is. Hij stuurde dit filmpje toe:

Van der Weide: ‘Een prijs als deze komt op een geweldig moment. Vorig schooljaar zijn openbare basisschool De Miedskoalle en christelijke basisschool De Stapstien gefuseerd tot basisschool it Bynt. Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van het ICT-beleid.’

Dat gebeurt ook voor de andere vier scholen binnen Onderwijsteam 7 van stichting Gearhing voor openbaar primair onderwijs. ‘Je ziet scholen die middelen aanschaffen om te innoveren. Wij willen het andersom aanpakken: waar willen we met ons onderwijs naartoe en welke rol kunnen moderne middelen daarin vervullen?’, aldus Van der Weide.

Hij ziet dat de nadruk steeds meer komt te liggen op de vaardigheden van de 21ste eeuw, zoals het vermogen om kritisch, creatief en probleemoplossend te denken, communiceren en samenwerken en ICT-geletterdheid.

Deel dit bericht: