Stichting NUOVO Scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Utrecht en omgeving heeft de podcast-serie Werkzame Stof gelanceerd. Hierin komen goede ideeën en ervaringen uit het onderwijs aan bod.

Regelmatig delen gastsprekers of trainers op bijeenkomsten of activiteiten van NUOVO Scholen boeiende ideeën. Daar kan niet iedereen aan deelnemen. Dat probleem wordt ondervangen met podcasts voor iedereen.

In de podcasts gaat host Rogier Elshout in gesprek met mensen met goede ideeën of ervaringen binnen het onderwijs. Hij vraagt ze wat de ‘werkzame stof’ is en welke valkuilen, maar ook welke hulplijnen er zijn. De luisteraar kan er direct mee aan de slag en er zijn eigen draai aan geven. De afleveringen duren 20 tot 25 minuten.

In de eerste aflevering gaat Elshout in gesprek met de Vlaamse pedagoog Luk Dewulf over talentgericht werken. ‘Leren is het versterken van je talenten, niet het opvullen van gaten. Ook beter worden waar je niet goed in bent, moet je doen vanuit waar je wel goed in bent’, aldus Dewulf. Hij is de auteur van het boek Ik kies voor mijn talent.

Ga naar de podcasts van NUOVO Scholen

Deel dit bericht: