Harmjan Vedder en Stefan Philipsen treden toe tot de Onderwijsraad. Zij beginnen in januari 2025 en zijn voor een periode van vier jaar benoemd.

Vedder is wethouder in Enschede met in zijn portefeuille onder meer onderwijs en kansengelijkheid. Bij de Vereniging Nederland Gemeenten (VNG)M zit hij in de commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs.

Philipsen is onderwijsjurist bij advocatenkantoor Streefkerk Onderwijsrecht. Daarnaast is hij bestuurslid van de Vereniging voor Onderwijsrecht en lid van de redactie van School en Wet.

Naast deze nieuwe benoemingen, is Daisy Mertens voor een tweede periode van vier jaar herbenoemd als raadslid. Zij is sinds 2008 leraar basisonderwijs en werkt nu voor de Taalschool in Panningen, een school voor nieuwkomersonderwijs die onder het samenwerkingsbestuur Prisma Onderwijs valt.

De Tilburgse hoogleraar onderwijsrecht Pieter Huisman neemt na tien jaar afscheid van de Onderwijsraad.

Met de benoemingen van Vedder en Philipsen, de herbenoeming van Mertens en het vertrek van Huisman bestaat de Onderwijsraad de komende periode uit elf leden, inclusief de op 1 september jongstleden aangetreden voorzitter Louise Elffers.

Lees meer…

Deel dit bericht: