‘Onderwijs, wetenschap, cultuur en media zijn de hoeksteen van onze samenleving en democratie.’ Met deze woorden reageren minister Eppo Bruins en staatssecretaris Mariëlle Paul op de grote zorgen van de Stichting van het Onderwijs over de forse bezuinigingen van het rechtse kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB.

De Stichting van het Onderwijs, waarin onder andere de PO-Raad, VO-raad en de onderwijsbonden zitten, maakt zich grote zorgen over de bezuinigingen op onder meer het primair en voortgezet onderwijs. Ook is de stichting bezorgd over het standpunt van het kabinet-Schoof dat het onderwijs ‘politiek neutraal’ moet zijn.

Over dat laatste punt zeggen Bruins en Paul niets, maar over de bezuinigingen zeggen ze wel wat. Die zijn volgens hen noodzakelijk om de overheidsfinanciën gezond te houden. De minister en de staatssecretaris benadrukken dat onderwijs, wetenschap, cultuur en media ondanks de bezuinigingen de hoeksteen van onze samenleving en democratie blijven. ‘De toekomst van ons land staat of valt met hoe we de volgende generatie opleiden. Wij willen de vrijheid van onderwijs, de academische en artistieke vrijheid en de persvrijheid beschermen.’

Lees meer…

Deel dit bericht: