Als ouders een laptop of een ander digitaal device niet kunnen of willen betalen, moet de school zorgen voor een volwaardig alternatief. Dat benadrukt staatssecretaris Mariëlle Paul in antwoord op Kamervragen.

De vragen van Tweede Kamerlid Anita Pijpelink van GroenLinks-PvdA volgden op de publicatie van het artikel Gebruik laptop op veel scholen verplicht, lang niet elke ouder kan dat betalen. Voor dit artikel baseerden Nieuwsuur en de NOS zich op cijfers van Stichting Leergeld, die gezinnen met weinig geld ondersteunt.

De staatssecretaris benadrukt in haar antwoorden dat de school voor een volwaardig alternatief moet zorgen als een leerling geen digitaal device heeft als zijn of haar ouders dat niet betalen. Het maakt daarbij volgens haar niet uit of de ouders dat niet kunnen of niet willen. De school kan ouders wijzen op specifieke financieringsmogelijkheden, bijvoorbeeld via Stichting Leergeld of regelingen van gemeenten, maar Paul wijst erop ‘dat de school in de basis voorziet en dat de ondersteuning van deze organisaties aanvullend is’.

Zij voegt hieraan toe dat haar geen signalen bekend zijn dat leerlingen geen toegang zouden hebben tot het onderwijs vanwege het ontbreken van een digitaal device.

Lees meer…

Deel dit bericht: