Het Pallas Athene College heeft dit jaar in de categorie voortgezet onderwijs een European Innovative Teaching Award (EITA) gewonnen. De openbare middelbare school in Ede won deze innovatieprijs met het Erasmus+-project Healthy Inclusive Lifestyle through Schools (HILS).

Het HILS-project van Pallas Athene College bevorderde een gezonde, inclusieve levensstijl op school. Het project had twee doelen: het verkennen van gezond leven door middel van activiteiten en ervoor zorgen dat gezonde levensstijlen toegankelijk zijn voor mensen met een lager budget. Zo werd in het project ook ingegaan op sociaaleconomische status, opleiding en etniciteit.

In de categorie primair onderwijs won stichting Tabijn een EITA. Deze Noord-Hollandse stichting voor christelijk en interconfessioneel onderwijs richtte zich op het verbeteren van onderwijs en zorg in Nederland door te leren van scholen in Denemarken. Het project legde de nadruk op samenwerking. Centraal stond het integreren van speel- en buitenruimtes in de pedagogie en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van kinderen.

Met de European Innovative Teaching Awards worden onderwijsvernieuwingen beloond die tot stand zijn gekomen met steun van de Europese Unie vanuit het programma Erasmus+.

Lees meer…

Deel dit bericht: