Aan het einde van dit schooljaar vervalt de Wet tijdelijke onderwijsvoorzieningen bij massale toestroom van ontheemden. Schoolbesturen die op 1 januari 2024 nog een tijdelijke onderwijsvoorziening hebben, moeten een plan maken om deze stap voor stap te af te bouwen. Dit moet uiterlijk 1 maart 2024 bij DUO binnen zijn.

Op grond van bovengenoemde wet was het mogelijk tijdelijke onderwijsvoorzieningen in te richten voor onderwijs aan gevluchte leerlingen uit Oekraïne. Deze wet vervalt: voor het primair onderwijs op 14 juli 2024 en voor het voortgezet onderwijs op 1 augustus 2024. Vanaf dat moment is er geen juridische grondslag meer voor deze voorzieningen en mogen er geen tijdelijke onderwijsvoorzieningen meer bestaan.

Schoolbesturen met een tijdelijke onderwijsvoorziening moeten uiterlijk op 1 maart 2024 een uitfaseringsplan indienen bij DUO. Dat kan via deze digitale loketten van DUO Zakelijk:

Het uitfaseringsplan moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • Het aantal leerlingen in de tijdelijke onderwijsvoorziening, het aantal leerlingen dat naar verwachting op de locatie zal blijven (indien van toepassing) en het aantal leerlingen dat naar verwachting de locatie zal verlaten.
  • De manier waarop de tijdelijke onderwijsvoorziening wordt uitgefaseerd (planning, tijdspad en proces).
  • De manier waarop is gezorgd voor doorstroom van leerlingen naar een school voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs of voortgezet onderwijs.

Lees meer…

Deel dit bericht: