Staatssecretaris Menno Snel van Financiën gaat bekijken hoe hij btw-heffing kan voorkomen bij de samenwerking tussen schoolbesturen en regionale transfercentra (RTC’s). Dat meldt hij mede namens onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen.

De vragen van het CDA en de SGP gingen over het probleem dat veel schoolbesturen ervaren dat ze btw moeten betalen als zij via hun RTC aan personeel komen.

Dit vloeit voort uit Europese en nationale wet- en regelgeving, meldt Snel. Er geldt btw-plicht als er net als via een uitzendbureau personeel ter beschikking wordt gesteld. Btw-vrijstelling is onder voorwaarden wel mogelijk als scholen personeel aan elkaar ter beschikking stellen, maar daarvan is volgens Snel bij een RTC geen sprake.

Hij meldt echter ook het ermee eens te zijn dat het niet gewenst is ‘dat schoolbesturen bij inspanningen om tekorten in het onderwijs zo efficiënt mogelijk tegen te gaan met extra kosten worden geconfronteerd’. Daarom gaat hij samen met de PO-Raad en het landelijk overleg van RTC’s ‘bekijken of er mogelijkheden zijn binnen de kaders van wet- en regelgeving om btw-heffing te voorkomen (…)’.

Lees meer…

Deel dit bericht: