De aandacht van scholen voor suïcidepreventie groeit. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer.

In zijn brief gaat Blokhuis onder andere in op de voortgang van de Landelijke agenda suïcidepreventie 2018-2021. Het blijkt volgens hem dat scholen toenemende belangstelling hebben voor de gatekeepertraining van het platform 113Zelfmoordpreventie. Deze training is er onder meer op gericht om beter te signaleren dat iemand aan zelfmoord denkt.

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn binnen het onderwijs 150 personen getraind en is aan 600 personen voorlichting over suïcidepreventie gegeven.

Blokhuis wijst ook op een filmpje om schoolbestuurders, zorgteams en leraren te motiveren om suïcidepreventie op school vorm te geven:

Magazine Naar School! heeft in oktober vorig jaar aandacht besteed aan depressie en suïcidaliteit onder jongeren. Het magazine van VOS/ABB belichtte toen een preventieproject van de GGD, GGZ en diverse scholen in de regio Oost-Brabant.

Lees het artikel Depressie en suïcidaliteit onder jongeren. Een onderschat probleem.

Deel dit bericht: